Je bent hier:  Algemeen Kenneldag-weekend

In 2014 begon doormiddel van een simpele oproep voor een ontmoeting van alle Waalkijkers bij elkaar het iddee voor een kenneldag, maar het werd niet zomaar een kenneldag maar een kennelweekend. Alle waalkijkers honden en eigenaren kwamen massaal naar de Waaldijk om een weekend van een hele hoop doezen bij elkaar te genieten !

Kennelweekend 2014 : 

Wij willen elkaar wel een keer ontmoeten! Dat was de kreet in de "Facebookgroep van de Waaldijk". Dat hoef je tegen ons maar een keer te zeggen dus zochten we een reden voor een feestje. En die was snel gevonden. Ons tiende nestje schapendoezen was net geboren. Een betere reden kun je toch niet bedenken. Na deze eerste oproep ging iedereen pas echt los en bleek het een kennelweekeinde te worden in plaats van een kenneldag. En we hebben het allemaal gedaan. Getrakteerd op prachtig weer is er gewandeld, gezwommen, gepraat, gedronken, gebarbecued, gedoggydanced en gedogfrisbeed, nog meer gedronken, gespeeld, vuurtje gestookt, en nog wat gedronken, muziek gemaakt en gezongen bij het kampvuur en uiteindelijk geslapen in tenten/caravans en campers. Na een gezellig ontbijt de volgende ochtend was er maar een mogelijkheid "volgend jaar weer!". Een leuke traditie is geboren, het "waalkijkerdoezenpinksterweekeinde". Wij hebben er al weer zin in en bedanken jullie allemaal heel hartelijk. Voor de helpende handjes, de bijdragen en allereerst jullie aanwezigheid en enthousiasme. Dit is de link naar de foto's van het geweldige weekend
Klik hier voor de foto's van 2014.

Kennelweekend 2015 :

Onze tweede kenneldag. Half zo warm als vorig jaar. Was het vorig jaar 30 graden, dit jaar moesten we het in ieder geval op zaterdag met 15 graden doen. Maar, omdat elk nadeel zijn voordeel heeft konden we nu wel met alle doezen heerlijk langs de Waal wandelen over de struinroute door de uiterwaarden. Het was een indrukwekkend gezicht, het lange lint mensen met allemaal een does. En daarna, toen de zon lekker ging schijnen, al die doezen spelend op het strandje en in het water. Na het opbouwen van de tenten etc gezamenlijk genoten van de barbeque. Voordat iedereen die bleef overnachten het bed opzocht hebben we nog lang gezongen, gepraat en gelachen onder de heathers en bij het kampvuur bij het prieel. De zeemansliederen van Johan op de accordeon en Micha op keybord gaven een speciaal tintje. De Waalzangers waren geboren, het gaat om de lol en niet om het resultaat zullen we maar zeggen. De volgende ochtend gezamenlijk ontbijten in het zonnetje en nog urenlang lekker nagekletst. Voor herhaling vatbaar.
Klik hier voor de foto's van 2015

Kennelweekend 2016 : 

Een goede traditie moet je in ere houden. Maar soms moet je ook flexibel zijn. Na een heel heet jaar (30 graden) waarin we niet langs de Waal konden wandelen omdat het te heet was en een heel koud jaar (13 graden) waarin we weliswaar langs de Waal konden wandelen maar het 's nachts echt erg koud was voor de kampeerders besloten we dit jaar de kenneldag niet met Pinksteren te doen maar op 11 juli. en wat een goede gok. Pinksteren was erg koud maar op 11 juni scheen de zon stralend. Een heerlijke dag voor iedereen. Ook dit keer konden we vanwege het hoge water niet naar de Waal maar dat mocht te pret niet drukken. de recreatieplas achter het huis was ook op loopafstand. Wij hebben weer genoten van alle vrolijke doezen en hun baasjes. En het was nog lang gezellig aan de Waal. Mede natuurlijk dankzij alle vrijwilligers (met name Eric en Micha die voor de inwendige mens zorgen) was ook deze derde kenneldag een dag om van te genieten.
Klik hier voor de foto's van 2016

Kennelweekend 2017 : 

Dit jaar besloten het kennelweekend te houden in september. Met zelfs nog twee nestjes puppen van Luna en Sietske was het erg druk aan de waaldijk. Maar wat een gezelligheid, zoveel doezen en al hun liefhebbende baasjes. Genoten van een wandeling aan de Waal met water en zon, wat willen we nog meer ? 'S avonds genoten van allerlei lekkers te eten en een gezellige avond met zoveel mensen bij elkaar en allemaal één liefde : de schapendoes.
En dat was alweer alweer de 4de kenneldag/weekend
Klik hier voor de foto's van 2017

1 Kenneldag/weekeinde Pinksteren 2014